Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Sunday, April 14, 2013

Setahun 3 bulan menjadi seorang UMMI :)

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum semua :) :) :) < bagi senyuman lebihhh sikit untuk cover tidak perlu bagi alasan kenapa dan mengapa pemalas sesangat mahu update blog :p

Lihat sejarah blog iman dan amal ni, rerasa kali inilah kelihatan tuan punya blog macam lupa @ buat lupa @ sengaja terlupa bahawasanya beliau mempunyai blog. huhuu

Jazakumullah laa kepada peminat blog ni yang mendesak siap memarah lagi minta tuan tanah update blog secepat mungkin. Banyak kali datang singgah katanya tapi blog bagaikan rumah tinggal. Mana tidaknya, hampir 7 bulan rumah di tinggalkan sepi..agak-agak bukan sahaja berhabuk dan bersawang.. rumput pun boleh dah menjalar hingga ke atap..hekhek :p :p

Okey.. sesambil tuan tanah nak bersihkan ape yang patut....... kalian layan kan aje la gambar bawah ni yeee...


kak long @ kakak @ ayong
atau bila ummi sedang marah....
UMMU ASMAAAAAAAAA'
dan bila darah makin meninggi menahan marah...
anak dara si ishak ni kannnn.....


Macam mana la umminya tak naik darah..
elok-elok ummi dan abi beratur di kaunter nak buat pembayaran..
toleh-toleh je tengok dia dah buat aksi meniarap nak mewarna kat lantai depan kaunter...haiiiissshhh


maluuu ummi tau tak k.long!!
abi siap gelak-gelak dan sempat ambik gambar lagi!!
bertambah-tambah la naik darah ummi ni..


Mungkin kak long terlalu excited sebab umur dia hampir 1 tahun 3 bulan ni la baru ummi mahu belikan pensil warna dan buku bergambar
kalau tidak sebelum-sebelum ni cuma bagi main pen @ pensil untuk di conteng atas kertas A4 terpakai abi yang berlambak di rumah tuuu...huhuu


Itu pun time nak membayar, just bagi dekat cashier tu kotak pensil tak cukup isi dan kulit buku bergambar je.. sebab awal-awal lagi helaian bergambarnya sudah di leraikan oleh kak long. adoyai... diorang yang memula pelik pun boleh tersengih-sengih bila meninjau di bawah kaunter melihatkan kemana ghaibnya isi kotak dan buku bergambar yang hendak di bayar. 


Malamnya terus mulakan projek....


 jangan percaya sangat itu adalah hasil 100% dari air tangan kak long :p

Dan ketika umur kak long genap 1 tahun 3 bulan ini juga la maka genapnya 4 bulan bakal adik kak long berada di dalam kandungan ummi :)


Alhamdulillah wa syukurillah
Tidak lama lagi kak long ada kawan mengubat kesunyian menjalani kehidupan sehari-harian memandangkan sepupu-sepapat jauh nun di semenanjung sana~


Mohon di doakan....
# ummi kak long di kurniakan kesihatan yang baik dalam bermujahadah mengandung zuriat ke 2.

# abi kak long dan rakan seusaha di berikan kekuatan dan ketabahan meneruskan kerja agama walaupum keadaan masih "panas" asbab pencerobohan di Lahad datu dan Semporna baru-baru ini.

# kak long membesar menjadi anak yang solehah serta taat pada ummi abi :)

hingga bersua kembali.... salam~

12 comments:

  1. alhamdulillah..tahniah sahak n isteri...doakn kami spaya mnjd spt kalian....

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..tahniah sahak n isteri...doakn kami spaya mnjd spt kalian....

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum umi Asma...

    Wahh, cptnye kak long besau ye..
    Tu la, tekejut jugak kalau tu kak long warna..
    kalah murid wowo..
    Btw, moga segalanya selamat buat keluarga kanda na...
    :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah....cute nyer asma..anak dara Umu,,,hoho jangan naik darah...kan darah tinggi hik!hik!

    ReplyDelete
  5. macam sepupu nya..tak lama lagi kak long akan mununjuk kan hasil lukisanya di dinding rumah..itu lebih puas kan kak long...banyak mane lah kertas di sedia kan di dingding tetap menjadi pilihan....

    ReplyDelete
  6. terkejut tgk hasil lukisan tu.. kira ok la, walaupun terdapat sentuhan kerja tangan asma, hasil lukisan masih dalam keadaan yg baik.. (",)

    ReplyDelete
  7. I blog often аnd I genuіnely thank уou foг
    your informatiοn. Your article has trulу
    peaked my interest. I'm going to bookmark your website and keep checking for new information about once a week. I opted in for your Feed as well.

    Review my web blog ... fast cash today loans

    ReplyDelete
  8. Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read
    this piece of writing i thought i could also create comment due to this
    sensible article.

    my blog - sizzling hot tricks

    ReplyDelete
  9. Off for a scan on my fіngerѕ, can barely type with
    this break. Has anyone ever tried ωriting with
    a broken fοrefingеr!?.

    my page :: long term loan for bad credit

    ReplyDelete
  10. You really make it appear so easy with your presentation however I
    to find this matter to be really something that I think I'd by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely wide for me. I am having a look forward in your next submit, I will attempt to get the hang of it!

    my website; novoline app gratis

    ReplyDelete
  11. Post writing is also a excitement, if you know after
    that you can write otherwise it is complicated to write.


    Also visit my weblog; book of raw online spielen

    ReplyDelete