Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Monday, June 11, 2012

`kePENATan` ~

Bismillahirrahmanirrahim...

- penat - penat - penat -

.
ummi kak long perasan sibuk!!
Ijtimak Sabah Zon Timur di Masjid Nur Imam Kg Sepagaya Lahad Datu semakin hampir...
Doa...doa...doa!!!

err..jaga amalan ye kaum masthurat semuaaa :)
ingat kat diri sendiri nieee..uhukk..uhuukkk!
.

14 comments:

  1. kak umu! kak long comel bangat....
    doa dao dan terus berdoa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazakillah kakak F :)
      Kami menunggu-nunggu khabar gembira dr awak.hee :)

      Delete
  2. comelnya kak long, geram pipi dan mata boolat die tu.
    nanti bile nak balik, abg (baca = pocik) nak dtg tgk,hehe InsyaALlah

    rindu anak buah sendiri... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami dh balik pun. Tu yg kepenatan 2 minggu di semenanjung setiap hari di penuhi dgn program. Agak2 lain kali kami balik kampung TERjumpa pocik kt rumah..hohooo :D

      Delete
  3. kena suruh kak long doa.. barang mungkin, lebih mudah termakbul.. (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye.. kerana doa2 ummi kak long barangkali banyak hijabnya asbab x menjaga amalan..huhuu

      Delete
  4. Asma dah pakai ke baju wowo beli tu?
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. sudah. Pertama kali pakai ketika hendak sunatkan k.long di Melaka. Jazakillah :)

      Delete
  5. slm ya sis..slm knl dr ahlia yusoff dr sdkn..doakan suami dpt pergi ke isytimak d ld nt..n doakan jg allah permdahkn sgl urusn..(sdg mgndg ank ke9, EDD 10.11.12..insyaallah..) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam wbt kak
      (emm..barangkali pangkat kakak krn sdg mgandung ank ke 9 kn). Alhamdulillah, murah rezeki akak dan suami ye bakal punya ank ke 9 :)
      InsyaAllah, jika suami akak turun khidmat di tapak ijtimak minggu ni, barangkali Allah swt pertemukan dgn suami umu.

      Moga Allah mudahkn proses kelahiran. Allahumma amin :)

      Delete
  6. chomel nak kak long....hehehe.....tembam sgt..pak rasa mcm nak cubit je...pipi kak long yg tembam tu...horhor...kak long kena doa tuk pak cik sekali semoga allah pili keluar...ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, kalau pak cik abd jabar azam sungguh2, byk doa nangis2 time sepertiga malam, pasti Allah pandang. Jgn lupakn k.long skeluarga dlm doa pak cik ye :)

      Delete
  7. asma murah dgn senyuman..kepala bulat macam epal..pipi macam donat..paling comel bila asma pusing2 kan kepala dia..macam pelik tengok suasana kat semenanjung..sampai mak ude pun naik pelik kenapa kepala asma tak sudah2 pusing2....rupa asma macam abi nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambahan.. bila kepala pusing2, mata siap merenung sampai terkedepan bhagian kepala dr badan..hahaa. rumah mak uda mcm nursery..tu yg asma hairan melihat dinding2 di penuhi tampalan2 pembelajaran berwarna warni.. comel asma mcm umminyeeeeee...hohoho :))

      Delete