Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Monday, April 9, 2012

Dalam meniti usia kedewasaan~

Bismillahirahmanirrahim...

Alhamdulillah...

9 april 2012
pada tarikh ini...
27 tahun dahulu pada tahun 1985
abang bergelar anak kepada ma dan abah
dan kemudiannya abang bergelar suami kepada sayang
dan dalam meniti usia 27 ini.. 
abang sudah pun bergelar abi kepada kak long :)


(ummi solat, abi bergambar dengan kak long di tangga surau)


Semakin abang meniti usia kedewasaan..
Semakin berat tanggungjawab yang perlu abang galas.
Semoga kehadiran sayang menjadikan abang kuat
dalam memikul amanah!
Dan 
Semoga kehadiran kak long menjadikan amanah itu suatu nikmat buat kita!

Selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 27.
Semoga redha Allah swt sentiasa bersama abang :)


 errr...
nak tunjuk hadiah yang x seberapa dari sayang ni...
sebelum tu...
(nak bagi abang terharuuu..)
 step: melakar, mengukur
jangan x percaya, 
punyala susah nak menjahit ni sampai sayang kena keluarkan kalkulator! huhuu
dedulu untuk aktuari sekarang untuk jahitan..hahaa

 
step: memotong
pilihan kain keras seperti seluar sekolah
supaya tahan lasak kerana nak di pakai selalu


 step: menjahit
 Banyak jahitan di buat double line
Dengan izin Allah, x ada la mudah nak koyak nanti. hihiii
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


dan... taraaaaa....




"Seluar gantung" hasil jahitan pertama sayang menggunakan mesin jahit yang baru di beli buat hari lahir abang :)
(rasanya karkun2 aje yang suka pakai seluar gantung ni kan?)
fuuhh..siap juga 
abang tengah tidur nyenyak time ni. 
siap aje(mengambil masa beberapa hari sebenarnya), 
terus buka blog dan update..hohooo

dan...
nak pergi kejutkan abang sekarang untuk ucapan selamat
jam pun dah menunjukkan angka 0012 ni

Semoga abang sukaaaaa dan terharuuuu dengan usaha gigih sayang ni ye..heee
*jazakallah khoir belikan robot atas tu :))
.

10 comments:

  1. Wah2! tambah sayang ler cik abang kpd umu... peewittt! slmt hari lahir ishak...sama bday dgn ank sulung ummi si maryam ummu humaira...pasni dia jadi ummu sorang lagi, apa tah namo eh...soprais! ingatkan nak sambut bday n kelahiran anak kedua skli, tapi sht yo nmpk eh...lom lagi le tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee..saje je umu ambik ati tu sebab cik abang murah hati belikan mesin jahit. lain kali boleh minta benda lain pulak..hahaa. Umu ni pun selalu juga tengok fb ummi, kut2 ummu humaira dah bersalin ke.. x sabar pulak :)

      Delete
  2. Assalamualaikum Umu,akak mendarat,wah comelnya asma pakai tudung,abinya pun nampak macam slim sikit hik!hik!,emmmm....dah pandai menjahit...bagus2,ha,lepas nie boleh buat baju utk family sendiri tak payah antar kedai,bila ade mesin jahit macam2 kita boleh buat tau,nampaknya umu dah mengikut menjejak akak ek.salam cayang utk Umu n Asma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam wbt kak.. iye, asma' start pakai tudung umur 3 bulan. Alhamdulillah, tengok dia ok pulak. ayat slim tu macam semacam je..hahaa. InsyaAllah, macam2 dah merancang dalam kepala ni nak menjahit itu ini..Tapi x best asma' selalu kacau :p

      Delete
  3. gua suka pakai seluar tuh . pi mana2 x penah miss dengan seluar tuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seluar gantung yang banyak poket amat di gemari oleh kebanyakan karkun kan?

      Delete
  4. Salam.
    Iiiiih..geramnye tengok Asma'. Mcm nk kidnap je. Akak ada beli juga dh tudung kat sumaiyah. Terambil kaler hitam la plak, masa tu kalut2. Maka dgn sekelip mata jdlah sumaiyah seorg masturat...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam wbt..hhee..meh la bagi tengok gambar Sumayyah pakai tudung. Berani la akak kidnap asma' yang bulat ni, nanti umu kidnap sumayyah yang kiut tu baru tau. Umu baca je nasihat ummi ali dalam ruang komen di blog akak, tanpa berlengah esoknya terus keluar beli tudung untuk asma'..hihii

      Delete
  5. Jahitan kasih sayang... (^_^)

    Moga Allah kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, moga tautan kasih kami menjadi semakin erat.
      Jazakillah :)

      Delete