Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Thursday, February 3, 2011

Doakan kami... :)

Bismillahirrahmanirrahim...

Dengan izin Allah.. Kami akan keluar masthurat selama 3 hari buat pertama kalinya...



Minta doakan kami ye.. :) 
.

21 comments:

  1. semoga allah terima hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak...

    alhamdulillah
    semoga Allah mudahkan segalanya... :)

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah segala yg terbaik utk kalian & ummat....
    pssttt: same timing la,,,1st time kuar pas 1month jd ahlia,,,

    ReplyDelete
  4. insyaallah,moga Allah jadikan asbab hidayat.
    salam ukhwah

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah, doakan untuk kak ina dan suami juga,moga Allah mudahkan segala2nya dari mula hingga akhir ameen!

    ReplyDelete
  6. Umu,tudung labuh An nasuha tak sempat masuk blog dah kena sapu dengan karkunah kuching,akak ada jual warna hitam,kelabu peti ais,coklat,koko gelap,hijau taik lembu,kalau umu berminat nanti akak poskan sample untuk umu tengok2 hehehe,nanti bagi alamat ye,Jazakillah

    ReplyDelete
  7. kak marina:
    kelabu peti ais pon ader ker..?hehe..

    1st tym dgr.. cne nth warnanye..heee

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. rupanya macam2 warna yg ada kat bumi ALLAH ni ya.....kelabu peti ais macam mana..sebab peti ais rumah saya biru...berminat jugak.kalau siap purdah lagi ok...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum semua... :)
    Alhamdulillah.. umu dan suami sudah tangguh semalam (ahad)..

    Buat...

    Tuan Musa..
    Baya..
    Cikgu Sue..
    Anak ayah..
    Muhammad Fahmi..
    Kak Marina..
    Z@i..
    Tuan Fuad ansari..

    Jazakumullah kerana sudi ziarah dan mendoakan yang baik2 buat umu serta suami :)

    *emm..anonymous..peti ais umu memang warna kelabu..mesin basuh pun samaaa...pandai kak marina teka..hihii :)

    ReplyDelete
  11. salam alaiki...
    kalau lah dgn mengangkat beg kanda kehulur kehilir dpt myamai pahala y akn dinda dpt,
    lama dah dinda merayu dgn abg ishak..
    jelesnya....doakn dinda juga..
    nak ajak abah keluar lagi cuti sem ni..
    3hari.
    Aminn Ya Rabb..Aminn..

    ReplyDelete
  12. teringat kali pertama keluar masturat pertama kali dgn suami..selepas 2 bulan menikah..dan megandung pulak tu...di layan bagai kan puteri olih ..alia2 yg keluar bersama di sebab kan mabuk teramat sangat..dan teringat juga bersalin tampa suami anak pertama ketika suami keluar 40 hari....juga dilayan bagai puteri olih keluarga....semoga pergorbanan yg masing2 lakukan mendapat ganjaran dari yg maha esa

    ReplyDelete
  13. Buat dinda..

    Waalaikumsalam wbt :)
    wahh...nasib baik kami bukan jemaah pedal. kalau tak, bengkok la tulang dinda nak mengangkat beg2 kami..hahaa..
    cuti sem bulan berapa dinda? mungkin time tu nisab mak lang dah sampai..haa..boleh lah dinda jadi pengiring :)

    ReplyDelete
  14. Buat anonymous yg mungkin ku kenali..hehee..

    Alhamdulillah... sesungguhnya apabila seorang suami keluar di jalan Allah swt, maka Allah akan menghantar nusrah pada isi rumah yang di tinggalkan.. :)

    emm..kebiasaannya sifat ikram seorang suami (karkun) ni tinggi sikit pada ahlianya lagi2 time keluar.. emm..lg2 pada ahlia yang baru nak belajar2 buat usaha..hihiii... siapa2 yang pernah keluar masthurat tu tahu laa.. :)

    ReplyDelete
  15. tokwan tumpang gembira le nengok anak cucu keluar jalan allah buat dakwah, semoga allah pilih tokwan dan nenek juga untuk buat korban di jalan allah swt

    ReplyDelete
  16. Assalamu'alaikum.

    Usaha masturat melahirkan masyarakat akhirat.. InsyaAllah azam nak keluar di jalan Allah lagi dan lagi ye dinda.. :-)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum tok wan :)

    Alhamdulillah..berkat doa yang x putus2 dari tok wan juga ni antara asbab kami di pilih Allah swt di dalam usaha agama.. Jazakallah atas doanya ye tok wan.

    ReplyDelete
  18. Waalaikumsalam wbt kanda..huhuu :p

    InsyaAllah.. Moga Allah swt pilih kita dan anak cucu kita di dalam usaha agama hingga ke akhir hayat..

    emm...dinda azam nak bersama kanda di jalan Allah swt lagi dan lagi hingga kita tiada lagi di dunia ini.. aminn.

    *Jangan ada siapa2 yang mencelah yeeee :p

    ReplyDelete
  19. Kalau satu family wat usaha agama, sgt lah seronok kan.. (",)

    ReplyDelete
  20. iye..dengan izin Allah... sangat seronok... :)
    Azam la tuan nak bawa 1 family dalam usaha..hehee

    ReplyDelete