Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Monday, June 21, 2010

- Taubat Nasuha -

Bismillahirrahmanirrahim....


.

10 comments:

  1. ya Wasi'al fadhl.. Irghfirli..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...
    best lirik lagu nih...sedih T_T (menggambarkan diri sendiri)

    kak,itu gambar sapa?

    ReplyDelete
  3. Buat Ishak

    x faham...huhuu

    ********

    Buat Baya

    Waalaikumsalam wbt..
    kalau dengar berulang kali terus mengalir air mata..sebab kena pada diri sendiri..huhu

    napa baya tanya gambar sapa? Itu sekadar background je lerr.. :p

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Dh tau itu bkn gmbar Umu...hehe..Umu pakai kaler hitam jeh.

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Ya wasial fadhl= Wahai yg Maha Luas KebaikanNya
    Ighfirli= ampuni daku
    Betul tak Ishak?
    Hehe, menyampuk tapi sempat bg salam...
    Umu, jgn terlebihkan puisi dari Quran dan Hadith...wahai remajaku, hati2lah...
    Zaman kita berbeza dari zaman sahabat di mana puisi mereka dikelilingi cinta akhirat...
    tapi zaman kita puisi jadi konsert hiburan, tak bertepatan dgn matlamatnya...
    Ummi pernah minat lagu Indonesia tentang kematian, tapi bila tengok videonya, waduh buk, konsertnya ngalahkan konsert rock!!!
    Haa...cancel terus...

    ReplyDelete
  6. Buat kak aliaazuan

    ermm..mana ada macam tu la kak.. segan pulak akak sangka baik dgn umu..huhuu. baju berwarna umu lebih banyak dari warna yang kelam2. InsyaAllah.. tengah wat transformation secara perlahan2..hehee..doa ye :)

    *********

    Buat Ummi

    Jazakallah.. Ummi terangkan maksud bahasa arab tu.. :)
    Ummi, itu bukan puisi yang umu cipta..itu lirik nasyid dari kumpulan Raihan..

    Setakat yang umu pernah dengar lagu2 Raihan ni semuanya mengenai peringatan dan cinta kepada Allah swt..

    Kalau nasyid yang cintan cintun tu... naik rimas gak dengar..huhuu. Waktu time di U, x pernah pun nak g tengok artis2 nasyid yang datang wat persembahan..

    seperti kata ummi laa... walaupun nasyid tapi x bertepatan dengan matlamatnya.

    ReplyDelete
  7. kak umu...hehe...saja je tanya...pink,hihi

    ReplyDelete
  8. hihii... gatai budak sorang ni :P

    ReplyDelete
  9. slm..

    sori.. tumpang teremosi plak kat sini..
    lagu ek.. sy ingtkn sajak..
    tersentuh skit hati dengan ayat..
    "selangkah ku padaMu, seribu langkah Kau pdku.."

    hehe.. ummu ali dah tolong translatekn.. Jazakillah..

    ReplyDelete
  10. Waalaikumsalam wbt..

    emm..insyaAllah, lain kali saya catatkan sikit samaada entry tersebut puisi @ lirik lagu :)

    ReplyDelete