Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Saturday, March 27, 2010

---> Hati berlagu riang~

Bismillahirrahmanirrahim........

InsyaAllah.... jom layan sebentar lagu nyanyian Maher Zain untuk ahlia nye.. sungguh2.. mengusik hati saya, walaupun agak terlalu josh bait liriknya.... namun ....

hehee..saya tak nak ulas panjang2... ada pula yang sangka bukan2 nanti.
kepada yang menerima lagu ni terus dari saya..... hargainya ye ~




For The Rest Of my Life

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

And there is a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart..
 .

10 comments:

  1. Salam ummu,
    Ehemm...jgn lupa jemput ummi nanti...

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam wbt ummi..
    Allahuakhbar ummi...
    kata2 ummi bakal menimbulkan pelbagai spekulasi..hehee

    ReplyDelete
  3. salam umu...

    semoga mujahadah mu ini akan lebih bermujahadah bila ada daie disampingmu nnt...

    ReplyDelete
  4. Waalaikumsalam wbt Nur...
    emm... minta doanye Nur...
    tp...entry di ats tu x seperti yg di fikirkn tau....umu jd malu pula..huhuu

    ReplyDelete
  5. nak malu apa plak...saya ingat lagi entry umu ttg kelebihan wanita especially isteri or ibu...tak nak ker? hehehe
    Anggaplah ni doa dari nur...amin.

    ReplyDelete
  6. ye laa...kena la umu ngaku kalah macam ni..
    pandai ye Nur nak mengenakan umu..hehee
    iye..umu aminkan banyak2 doa Nur buat umu tu...
    Jazakillah Nur :)

    ReplyDelete
  7. assalamu'alaykum warohmatullahi wabarokaatuh

    haaa... siapa muka memerah saat baca bait lirik ni..pertanda sesuatu ya!! (hehe.. Umu pun tentu malu2 kan? sama sperti na :D )

    ' and i pray we are together in Jannah '

    semoga Allah mempertemukan Umu dengan da'i yang Allah ridhoi..

    amiin.. amiin ya Allah

    (ah..na pun jadi malu...... )

    ReplyDelete
  8. Waalaikumsalm wbt Na....

    aduhai..tambah sorang lagi anak dara ni..
    kalau bab nak menyakat, suke ye masing2 :p

    hmm.pasti dan pasti, umu sudah tahu cerita Na dan Nur..mesti kalian yg memerah muka sekarang sebbkan lagu di atas..

    tinggal beberapa bulan je lagikn hendak bertemu dgn da'ei nye??
    hehee..ampunkan umu~ :p

    ReplyDelete
  9. salam.........amboi kekanda......habiskan blaja dulu.....nnti dinda zihin kanda bru taw....wekkk....ari tu sapa bilang ngn dinda?amboih.......lagha....cinta pd tuhan y utama...huhuhuhuhu....1-0

    ReplyDelete
  10. waalaikumsalam wbt adinda ku syg :p

    aikk..x ada salahnya pd kekanda pn jika merancang utk menyempurnakan separuh dr agama kanda.. krn sekarngkn kekanda d dlm sem akhir..tinggal tidak lebih 3 bln kanda akn meninggalkn alam kampus ni..hehee
    dinda jgn jeles yee .. dinda kena byk2 bersabarrrr :p

    ReplyDelete