Ingatan Kepada Penziarah...

Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Saya merupakan seorang hamba Allah swt dan ummat Muhammad saw yang punya pelbagai kekurangan dan juga banyak kelemahan...

Saya juga seorang yang sangat kurang ilmu dan bukan ahli di dalam agama...makanya kini, saya sedang belajar lagi dan lagi semampu dan sedaya saya...

Oleh itu, ingin saya tegaskan..saya bukan seorang ustazah (jadinya jangan di soal saya bab berkenaan agama).
Bukan juga hafizah dan jauh sekali alimah...
(makanya saya bukan pakar bab hadis, dalil dan apa jua untuk menentukan sebarang hukum)....

Maaf andainya, saya tidak dapat menjawab persoalan penziarah di blog ini, YM mahupun email...

Syor saya....carilah orang yang betul2 alim berkenaan setiap bidang ilmu agama ini..

sekian... selamat beramal ^^


~Da'ie Dunia Akhirat~

Friday, October 30, 2009

Tajamkan pedang mu !!

Bismillahirrahmanirrahim.

ermm..sekrng musim exam student U. di Uitm ni, semua student sbuk memegang buku ke hulu ke hilir (mcm la sepnjg sem x pegang buku ke hulu ke hilir..hihi)
klu di kolej kediaman sya ni...smpai ke subuh diorng stdy x tido2..(josh betul!)..leh nmpk diorg bejln d level ke hulu ke hilir gak membawa buku..



dimana2 saje ada study group...d bawah pokok, bustop, cafe2 juge pondok2 rehat di sekitar U.

Nak di gambarkn kt cni bhawa bertapa cbuk la seluruh Uitm dgn buku2...libry2 yg ktorng panggil PTAR, semuanye penuh dgn makhluk2 yg gemarkn buku (time exam je tu..), x kira ler secara individu yg menyorok menyepikn diri d celah2 rak buku mhupn secara group yg mengganggu pendengaran memenuhkn meja2 di dlm libry..

sya plak...lebih selesa menyepikn diri di dlm bilik...(huhu..lg best~ klu ngntuk leh terus tido~)
klu nk berbincang ngn kwn2 pn..gne YM jer...ilmu di hujung jari lerr..(pemalas! :p)

Dlm pada cbuk2 wat persediaan utk meghadapi exam ni, sya smpai terlupa utk print slim exam dri student portal yg mane slim tu mcm tiket le utk kita mengambil exam nnt!
aduhai..umu..umu..benda penting pn leh lupe!

Jdi..mlm seblm exam tu bru kelm kbut nk mencri printer (printer sendiri hilang akhir sem lepas..huhu)
terus ke lab komputer d kolej utk 'memerint'(btl2 seblh bilik sye je..hehe..ye2 je kata klm kbut)..



Alhamdulillah...paper first pn dh berlalu...skrg sya sdg maju berjuang utk bersemuka dgn paper kedua iaitu Technopreneurship! hehe

InsyaAllah, akn sya pastikan pedang yg di tempa ckup kukuh dan tjam sebelum terjun ke medan jihad!
minta doanye ye... ^_^

No comments:

Post a Comment